keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Samat ongelmat vuodesta toiseen

Vuosi on vaihtunut ja uusi kausi käynnistynyt chilien parissa. Yllättäen taas on pari puskaa ehtinyt kuukahtaa joulun tienoilla... ehkäpä pitäisi oikeasti hankkia jokin kasvilamppu avustamaan hengissä säilymistä talven pimeänä aikana. Noh, lohduttavaa on se että nyt on taas tilaa idätellä uusia ystäviä elämääni piristämään!

Hengissä siis on Starfish (ainakin toistaiseksi), Lemon Drop, Cobincho, molemmat Naga Morichit ja PI-441552. Eli aika niukasti...
Tämä voi kuulostaa naurettavalta mutta jotenkin aina sitä jollain tavalla suree kun jokin noista kasvateista ottaa ja kuolee. Kuitenkin niiden elämää ja kasvua on tullut seurattua idätyksestä saakka. Ja sitä on tottunut vuosien saatossa että ikkunoita koristavat vehreät chilipuskat...

Noh ei siitä sen enempää. Nyt pitäisi taas valita uusia lajikkeita idätykseen ja se on yhtä vaikeaa kuin ennenkin. Kun noita siemeniä on jotenkin kertynyt kiitettävästi, niin sitä ei oikein tiedä mitä alkaisi kasvattamaan. Uutta, vanhaa, mietoja, tulisia...???
Sen verran olen jo päättänyt, että chilifestareilta saadut Fataliin "ylläri"siemenet lähtee itämään Goat's Weedin kanssa.
Houkuttaisi laittaa myös jokin pubescens itämään, kun nuo edelliset otti ja heitti veivinsä. Olisi noita baccatumien siemeniä aika liuta kokeilematta ja samalla vanhat tutu lajikkeet kummittelevat mielessä. Ehkäpä tänä vuonna kokeiluun voisi tulla enemmän noita uusia tuttavuuksia. VAIKEAAA!!!

Tässä nyt olisi tällaisia vaihtoehtoja: C02598, Pea, Kaleidoskop, Aji Pineapple, Aji Andean, Aji Benito, Aji Habanero (en mene vannomaan että onko oikeasti), ja Aji Picante. Kai sitä joutuu mennä etsiskelemään lisää tietoa näistä lajikkeista, ei sitä muuten osaa valita.

Kyllä tämän valitsemisen voisi tehdä paljon helpommallakin tavalla... me naiset vain tehdään simppeleistäkin asioista erittäin vaikeita ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti