torstai 22. maaliskuuta 2012

Kevättä rinnassa

Suurin osa siemenistä on ottanut ja itänyt. Jostain kumman syystä fataliin yllätyssiemenistä on tähän menessä itänyt vain kaksi niistä n. 8:sta siemenestä (en muista montako tarkasti niitä oli yhteensä, 8 ei heitä kauaksi oikeasta määrästä). Niin ja toinen niistä itäneistä sitten otti ja kuoli.... Noh, ainakin muilla hengissä olevilla taimilla kasvaminen tapahtuu rauhallista ja varmaa tahtia.

Laitoin itämään yksiä toisia sekalaisia siemeniä ja sieltä sitten kasvoi pari jännää yksilöä. Yhden sirkkalehdet ovat kippurassa kuin sian hännät. Toisen varsi taas oli jonkin aikaa itämisen jälkeen violetin ja ruskehtavan sävyinen. En muista ennen taimilla nähneeni sellaista. Kiva seurata millainen kasvi siitä oikein kasvaakaan. Luulin ensin että se taimi oli kuolemassa kun oli niin kumman värinen aluksi. Nyt väri on vaalennut sen verran ettei sitä enää niin huomaakaan.

Tässä jonkinsortin kuvaa taimesta. Kamera vain ei aina ole niin yhteistyökykyinen kuin toivoisin. Pitäis kait hankkia makro tuohon järkkäriin...



Lemon Drop on innostunut aurinkoisista päivistä niin että alkoi kasvattelemaan nuppuja. Myös toinen Naga on alkanut kasvattelemaan uusia lehtiä ja muutkin huonekasvit on alkaneet tekemään uutta kasvustoa. Erityisesti marraskaktukset ja pääsiäiskaktus on saanu puhtia lisääntyneestä auringonvalosta.

Starfish sitten otti ja kuoli. Samoin teki myös PI-441552. En muista nyt äkkiseltään että kävinkö päivittelemässä tätä tietoa tänne missään valissä, mutta onpahan ainakin nyt sitten kerrottu. Ehkäpä olisi kannattanut ottaa ja istutella uudelleen noita isoja vanhempia kasveja... Virheistähän pitäisi oppia?? Luulisin ainakin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti