sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Chilien kanssa touhuttua...

Eilen sain viimeinkin viimeisetkin chilintaimet istutettua jogurttipurkeista maitotölkkeihin. Siellä ne saavat sitten kasvaa jonkin aikaa... Ei näistä tämänvuotisista taimista tälle kaudelle satoa saa, mutta onpahan ainakin seuraavalle kaudelle aloitettu ajoissa. Saavat kasvaa rauhassa kokoa.

Kaikki isot chilit kukkivat juuri nyt ja Aji Amarillo (Capsicum Baccatum) kasvattelee jo paria palkoa/pötkylää/podia. Tämä puska olikin tänä vuonna kukinnassa ensimäisenä liikenteessä. Sain jonkin aikaa poistella siitä nuppuja ettei se alkaisi ihan milloin sattuu tekemään satoa.




Aji Amarillon kukka (Capsicum Baccatum)


Päätin viimeinkin laittaa tukikepin toiselle Starfish:lle (C. Baccatum), kun se ryökäle kasvoi ihan mihin sattuu. Jouduin myöskin paria oksaa lyhentämään, mutta se nyt ei maailmaa onneksi kaada. Nyt puska on paljon paremman näköinen ja sen vierustovereillakin on paljon mukavampaa oleskella, kun niitä ei enää ahdistella.

Pepper-X (C. Frutescens) on innostunut myöskin kukkimaan kunnolla. Tosin veikkaan ettei se tule tänä(kään) vuonna tekemään kovin suurta satoa... ehkäpä muutaman minipötkylän tulen taas hyvällä tuurilla sieltä löytämään. Ilmeisesti sadotuksen kohdalla olosuhteet täällä eivät ole NIIN ihanteellisia kuin voisi. Onneksi se sentään suostuu ees kukkimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti