lauantai 12. kesäkuuta 2010

Sitruunaa pukkaa taimitasolla

Sitruunantaimetkin päättivät sitten itää. HURRAA!! Näitä näyttäisi nyt tulevan sen verran useita, että pystyn vaikka antamaan jossain vaiheessa vaikka lahjaksi kavereille.

Kun vertaa näitä verigreippiin, niin onnistuin ilmeisesti kylvämään nämä "sopivan" syvälle. Taisin, jos oikein muistelen, pukata sitruunat n. 1cm syvyyteen ja verigreipin siemenet jäivät n. 0,5 cm syvyyteen. Tästä voin tehdä johtopäätoksen että ilmeisesti kylvösyvyydellä saattaa olla jotain väliä.
Tuossa takana olevassa purkissa, josta vähän kurkistaa vihreää, on myös sitruunoita itämässä. Taisin kylvää yhteensä 10 siementä jos oikein muistan. Tosin sitrukset kuulemma saattaa tehdä yhdestä siemenestä useamman taimen ( esim. kylvin 2 verigreipin siementä ja sain 5 tainta).




Sitruunantaimi onkin varmasti oivallinen lahja... ja mä sain tässä just idean mihin voin ylimääräiset yksilöt käyttää. Pitää vain odottaa että pikkuiset kasvavat sitä tarkoitusta varten isommiksi.

Seuraavalla markettikäynnillä nappaan mukaan tavallisen greipin. Ananaksia oon kattellu jo useamman kerran, mutta en oo vielä tohtinu ostaa. Houkuttais kyllä kokeilla senki kasvattamista...

Vois varmaan sanoa että tämä kasviharrastus on alkanu lievästi karkaamaan lapasesta :D.

2 kommenttia:

  1. Miekii laitoin sitruunan siemeniä kasvamaan, ja hyvin niitä tuliki.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti kasvavat yhtä hyvin tulevaisuudessa kuin itivät :D

    VastaaPoista