keskiviikko 4. elokuuta 2010

Aji Amarillossakin alkaa tapahtua

Ja nyt sitten myös Amarillossakin on yksi palko alkanyt kypsymään. Tosin tämä on jo toinen, sillä jokin aika sitten otin ja söin sen ensimmäisen kypsyneen chilin. Tai siis käytin sen ruuanlaittoon, kun kerrankin oli tuoretta ja kypsää chiliä tarjolla.



Aji Amarillo sopii mielestäni ruuanlaittoon erinomaisesti. Se on erittäin hyvän makuinen ja tulisuutta on sopivasti meikäläiselle (eli ei siis mikään mieto, muttei kuitenkaan äärimmäisen tulinen).
Kuvassa olevalla chilillä pituutta on n. 7cm, mutta kasvoipa yksi vuosi puskaan n. 12cm pitkä palko! Silloin tosin kasvit kasvoivat eteläikkunalla.

Kasvina Aji Amarillo on aika hauska yksilö. Se tuntuu kasvavan vähän miten sattuu, aika rönsyilevän oloisesti (ainakin tämä yksilö) ja toisinaan taas ihan suoraan ylöspäin. Kesällä se on ihan ok näköinen, mutta talvella näky on jotain aivan järkyttävää!! Se on suorastaan aika raiskatun oloinen ja näin siis käy joka vuosi. Ilmeisesti se on sen perusominaisuus :D. Lehtiähän putoilee jokaisesta yksilöstä, mutta tässä jäljelle jääneet lehdet menevät erittäin huonon näköisiksi ajan kanssa. Joka kevät joutuu poistaa kaikki rumat lehdet pois.

Voin sanoa että kaikesta huolimatta kasvi on erittäin helppo kasvatettava ja se on yksi ehdottomista suosikeistani. Tälle lajikkeelle on ehdottomasti aina paikka meikäläisen kasvatettavien listoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti