torstai 26. elokuuta 2010

Uusi syys/marraskaktus :D

Tänään kauppareissulla satuin huomaamaan että Saleen oli ilmestynyt uusia kasveja (rehut ovat sopivasti ovien läheisyydessä, joten siihen suuntaan tulee usein aina katsottua automaattisesti). Noh, kun ohi kävellessäni katsoin tarkemmin, huomasin siinä olevan syys/marraskaktuksia! Niitä oli valko- ja aniliininpunakukkaisia, TAI pikemminkin nuppuisia.

Ostin aniliininpunaisen ja päätin että mahdollisesti seuraavalla kerralla mukaan tarttuu valkokukkainen, mikäli niitä vielä silloin on jäljellä.
Vaikka kuvassa ne näyttää vaaleanpunaisilta, ne on oikeasti enemmän aniliininpunaisia, kamera tykkää temppuilla huonossa valaistuksessa...




Omani eivät vielä ole kasvaneet yhtään, joten halusin edes yhden sellaisen joka kenties kukkisi ja olisi nätin näköinen. En tajua miksi nuo kaksi omaani ole kasvaneet yhtään, vaikka istutin ne ruukkuihin kesäkuun alussa. No aikakaan se toinen ei pudottele enää "lehtiään"...
Olisikohan syynä liiallinen vai liian vähäinen kastelu? Kerrottakoon että annoin yhden pistokkaan (juurrutettu) kaverille ja se piru kasvaa! Alkaa hiljalleen tuntumaan siltä että vika on meikäläisen viherpeukalotaidoissa x).

Pitää toivoa ettei tämä uusi kasvi nyt pudottele oikein paljoa noita ihania nuppuja. Olis mukavaa nähdä millaisia kukkia se tekee :).

Pitää katsella muistakin kaupoista näitä upeita kasveja. Erityisesti sitten joulun aikaan, jos vaikka myynnissä olisi oikein joulukaktusta.

2 kommenttia:

  1. Hieno blogi sinulla.
    Miten olenkin onnistunut olemaan löytämättä sitä aikaisemmin.

    VastaaPoista
  2. Aika hyvin nämä blogit onnistyy pysymään netissä piilossa :).
    Hieno ajatus muuten chiliblogien keräämisestä yhteen! Tuli blogisi vastaan kun haeskelin blogilista.fi siustolta muiden ihmisten puutarhajuttuja. Muuten olisin saattanut olla tietämätön koko asiasta pidemmanki aikaa.

    VastaaPoista