lauantai 18. syyskuuta 2010

Jotain mukavaa tässäkin päivässä

Kaupasta hankittu marraskakstus on alkanut kasvattelemaan uusia "lehtiä"! Ja jos oikein muistan, kyseessä on se aniliininpunainen yksilö. Mukavaa että se on nyt viihtynyt sen verran että alkaa kasvamaankin :).



Kukinnassa kävi kuitenkin niin että molemmat kasvit sitten parin kukan jälkeen alkoivat pudottelemaan nuppujaan. Ilmeisesti loukkaantuivat jostain sen verran että päättivät tuolla lailla protestoida. Mukavaa sentään että alkoivat kukkimaan, niin näki sentään kukinnon värin.

Löysin viimeinkin syyn mikseivät pistokkaina saadut marraskaktukset olleet kasvaneet ollenkaan... juuret eivät olleen kasvaneet yhtään ja mullassa asusti joitain matolaisia, jotka olivat syöneet joitakin lehden osia.
Laitoin pistokkaat uudelleen juurtumaan vesilaseihin ja toivon parasta... ainakin kaksi pistokasta on jo kasvattaneet juuret itselleen. muita tässä vielä vähän odotellaan.

Samaa multaa en kyllä laita niille enää, taidankin pistää ne samaan seokseen missä chilitkin kasvavat (turvetta, multaa ja hitunen ruukkusoraa). Luulisi jotain ainakin tapahtuvan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti