perjantai 26. marraskuuta 2010

Suru-uutisia....

Olen tässä erittäin huolissani seurannut Aji Amarillon terveydentilan nopeaa muuttumista huonoon suuntaan. Nähtävästi se nyt sitten ottaa ja kuolee.
Huomasin ensin että kasvin runko muuttui kummallisen väriseksi ja sen jälkeen myös lehtien väri alkoi yllättäen muuttumaan. Samalla se alkoi kummasti nuutumaan... Joko se suuttui myrkkypuikkoja joita tungin sen multaan tässä n. pari kuukautta sitten TAI sitten mahdollisesti sen juuret olivat menneet huonoon kuntoon.

Harmi, kasvi oli meikäläisen suosikki monella tapaa. Onnistuin kyllä leikkaamaan kasvista pari pistokasta, joita nyt yritän juurruttaa. Ei tarvitsisi alkaa idättelemään siemenistä asti (siinä kun kestää että kasvista tulee ns. aikuinen. Pistokkaat sensijaan ovat jo aikuisia).

Täytyy ihmetellä miten chilin taimet/nuoret yksilöt kestävät monenlaisia vahinkoja mitä niille sattuu. Olen tässä pudotellut useaan otteeseen yhtä tiettyä Naga Morichia lattialle, eikä se ole moksiskaan asiasta. Ja taas se jota ei ole pudoteltu, päätti pudottaa melkein kaikki lehtensä.
Voiko tästä vetää sellaisen johtopäätöksen että Naga kaipaa elääkseen pientä kurittamista? :D

Muuten kyllä chilit voivat hyvin. Tuholaisia on myrkytetty useaan otteeseen. löysin täältä plantaasiltani ripsiäisiä ja villakirvoja. Ripisiäiset kyllä on aina kuollu pelkkään raidaamiseen, mutta villakirvat ovat uusi tuttavuus minulle. Sen asian tiimoilta ensin sumutin kamppäni täyteen myrkkyä ja sen jälkeen laitoin multaan myrkkypuikkoja varmistamaan että tihulaiset kuolevat varmasti.

Jälleen tekisi mieli alkaa idättelemään uusia chilejä. Tosin tilaa ei edelleenkään ole uusille yksilöille, joten haaveeksi vain taitaa jäädä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti