perjantai 4. helmikuuta 2011

Yleiskatsausta

Nonniin... pitkästä aikaa tulee tännekin kirjoiteltua jotain. Kasvilistaan on tullut muutoksia johtuen kasvien ihanasta joukkokuolemasta. Alkaa asunto näyttämään orvolta, kun ei ole ikkunoiden edessä kovin montaa chiliä. Vain 7 yksilöä on selvinnyt hengissä ja toivon ettei yksikään noista kupsahtaisi.

Eli tässä joulun ja uudenvuoden aikoihin suurin osa chileistäni ja pari muuta huonekasvia otti ja kuoli. Syynä oli varmaankin epäsäännöllinen ja epämääräinen kastelu sekä se jumalaton myrkyttäminen (oli sotaa tuholaisten kanssa).

Onnekseni kaikki kasvit eivät kuolleet ja nyt onkin sopiva aika alkaa idättelemään chilejä. Ongelmana on se jokavuotinen pähkäily: mitä näistä lajikkeista idättäisi?? Kun noita siemeniä on jotekin kertynyt niin on erittäin vaikeaa valita monen loistavan yksilön väliltä... Tänä vuonna voisi idätysteemana olla hyväksi kokemani lajikkeet. Kun tämän illan tästä tuumailen ankarasti niin enköhän saa joitain päätöksiä aikaiseksi.
Pitää muistaa että voin idättää vain rajallisen määrän siemeniä... kaikkeahan ei vain voi saada, ainakaan vielä ;).

Huonekasvien kohdalla ei ole älyttömiä muutoksia tapahtunut. Limoviikuna alkaa näyttämään vähän huonolta, mutta se vain tosin voi olla protestia valon puutteesta (tai jostain muusta...). Siirsin sen lähemmäs ikkunaa ja nyt sitten katson kuinka käy. Päätin että jos tuo yksilö (jonka ostin alle 3€:lla) kuolee niin käyn ostamassa kaupasta ISOMMAN ja kalliimman yksilön. Sitten kun on varaa sellaiseen.

Palmuvehka on uusin hankintani. Kyseisestä kasvista ei ole mitään hajua meikäläisella. Kukkakaupassa sanottiin että se tulee toimeen vähällä vedellä ja sietää kuivuutta hyvin. Ja taitaa tulla toimeen myös vähällä valollakin. Saa nähdä kuinka nopeasti onnistun tappamaan sen :D.

Kuvia en nyt jaksa laittaa... pitää katsoa jos viikonlopun aikana saisi jotain nättiä räpsäistyä kameralla. No eipä noissa kasveissa mitään nättiä oikein ole tähän aikaan vuodesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti