sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Idätystä ja idätystä

Nonnii... viimeviikolla sain siis päätettyä mitä chilejä idättäisin ja nyt sitten siemenet ovat n. viikon saaneet olla itämässä (jos nyt aivan oikein muistan, ei olisi ensimmäinen kerta kun en elä ajassa...). Nämä onnekkaat valitsin:

Aji Cristal (C. baccatum)
Lemon Drop (C. baccatum)
Bolivian Rainbow (C. annuum)
Cobincho (C. chacoense)

Bolivian Rainbowin valitsin oikeasti vain sen takia kun sen siemenet ovat todella vähissä. Yleensä pyrin pitämään sellaista siemenvarastoa chileillä, että voi tarpeen tullen antaa kavereillekin. Bossen siemeniä en ole jostain syystä ottanut silloin talteen kun oli kaksi minipuskaa. Yritän tällä kaudella korjata tuon tekemäni erheen.

Ja tilaamani mintun ja kaktussekoitus siemenpussien sisältöäkin on laitettu tämän viikon tiistaina itämään. Hassua, kun tilasin mintun siemeniä 'Mentha ssp' mutta sainkin pussin jossa luki Pfefferminze 'Mentha piperita'. Eli mukamas sain piparmintun siemeniä... Saa nähä millaista minttua sitten mullasta oikein nousee :D. Ostin vain noita siemeniä sen takia kun sai halvalla. Täytyy varmaankin lähteä erikseen metsästämään mintunsiemeniä kaupoista (en ole vielä yhtenkään vuonna törmännyt missään kaupassa mintunsiemeniin, vaikka olenkin niitä haeskellut)

Ja mainittakoon että ensimmäiset kaktuksen siemenet ovat jo itäneet!! Yllättävän nopeasti minun mielestäni. Mutta parempi niin... Mistähän löytäisin niille miniatyyripurkkeja :).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti